Kultura     | 21.03.2019. 17:51 |

U Travniku napravljena najveća porcija ćevapa

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 21. ožujka (FENA) - U povodu Dana općine u Travniku je pripremljena najveća porcija ćevapa u BiH, nakon čega se na okruglom stolu razgovaralo o brendiranju tog jela.

Najveća porcija sastojala se od 2.160 ćevapa, a čuveni travnički ćevap imalo je priliku besplatno kušati više od 300 građana.

- Naši ćevapi su na svjetskim top listama, a drugi nam ih prisvajaju. Stoga smo odlučili ove aktivnosti upriličiti baš na prvi dan proljeća, na dan kada se i priroda budi, te je upravo vrijeme da se i mi probudimo i konačno zaštitimo ono što je naše - kazala je Aldijana Dizdar, marketing menadžerica ćevabdžinice "Hari", organizatora današnje manifestacije.

Na okruglom stolu posvećenom brendiranju, na kojem su sudjelovali stručnjaci iz oblasti kulinarstva i turizma, ukazano je na važnost zaštite bh. nacionalnog gastronomskog blaga, a iz Udruge kuhara BiH najavljene su i intenzivnije aktivnosti tijekom ove godine.

- Oformili smo jedan tim i prikupili dosta informacija, s obzirom na to da je kod nas komplicirana procedura brendiranja hrane i budući da te naše autentične proizvode moramo brendirati po geografskim područjima. Imamo u planu brendirati travnički, sarajevski, banjalučki ćevap i, moram reći, žalosno je da to do sada nije urađeno i da se time bave udruge i privatni subjekti, a da nema konkretnije podrške. Međutim, i tome se nadamo - kazao je predsjednik Udruge kuhara BiH Nermin Hodžić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Manifestacija 'Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023' počinje u petak i traje do 22. prosinca

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta