Ekonomija     | 22.03.2019. 11:37 |

Vlada Kantona Sarajevo pokrovitelj Međunarodnog sajma energetike ENERGA 2019

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Potpisivanjem Sporazuma između premijera Kantona Sarajevo Edina Forte i predsjednika Uprave "Tuzlanskog sajma" Zlatka Alidžanovića, Vlada KS-a postaje pokrovitelj Međunarodnog sajma energetike ENERGA 2019.

Konferencijsko-izlagački sajam, koji će od 11. do 13. juna biti održan u Centru Skednerija, izražava posvećenost modernoj, održivoj i efikasnoj energentskoj budućnosti.

Premijer Forto potvrdio je kontinuiranost podrške toj manifestaciji, ističući da će Vlada KS osigurati infrastrukturu za održavanje Sajma.

Predsjednik Uprave Alidžanović kazao da će Vlada KS-a, potpisivanjem tog sporazuma, dati značajan doprinos razvoju specijaliziranog sajamskog koncepta koji pažljivo razvijaju već devetu godinu.

Kao razlog preseljenja Sajma iz Tuzle u Sarajevo naveo je činjenicu što zbog velikog broja izlagača prostorno ne mogu udovoljiti zahtjevima kakvi su se od njih očekivali.

Izrazio je nadu da će i ove godine saradnja biti uspješna te podsjetio da su prošle godine na istom mjestu postavili briljantnu sajamsku postavku.

Istakao da je Sarajevska razvojna agencija SERDA prepoznala organizatore Sajma kao dobre poslovne partnere te da će zajedno organizirati poslovne susrete.

Također je dodao da su prateći sajamski sadržaji raznovrsni konferencijski programi iz oblasti energetike kao što su razvojne strategije i projekti, obnovljivi izvori energije te energetska efikasnost.

Poručio je da će učiniti sve da u tri dana Centar Skenderija pretvori u izuzetno moderan sajamski paviljon po uzoru na svjetske metropole.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Vlada KS - Usvojen program utroška sredstava za zdravstvenu zaštitu životinja i sigurnost hrane

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo