Bosna i Hercegovina     | 22.03.2019. 12:30 |

Općoj bolnici uručena akreditacija za kvalitet sa 98.5 posto

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Direktoru Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" prim.dr. Zlatku Kraviću danas je uručena akreditacija za kvalitet sa 98.5 posto ispunjenosti akreditacijskih standarda.

Akreditaciju je uručio direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) Ahmed Novo na svečanosti koja je upriličena u toj prestižnoj zdravstvenoj ustanovi.

Kravić je iskazao zadovoljstvo priznanjem i čestitao svim uposlenicima na marljivom i predanom radu, te podsjetio da je proces akreditacije bolnice pokrenut 2016. godine i da se moralo uraditi, a fokus je bio i na promjeni percepcije uposlenika koji pružaju sigurnost pacijentima, te da sada rade mnogo bolje i sigurnije u svim segmentima.

Naveo je da je osoblje prošlo kontinuiranu edukaciju, a prilagođen je i prostor. Urađeni su građevinski radovi, nabavljena je nova medicinska oprema. Za ispunjenje kriterija i standarda je urađeno 1.793 politika i procedura, 20 kliničkih revizija, 54 klinička vodiča, tri klinička puta i 14 strategija.

Kravić je naveo da je vanjska ocjena bila polovinom januara ove godine, nakon što su zdravstveni profesionalci, obučeni u AKAZ-u, pregledali bolnicu i dali ocjenu 98.5 posto ispunjenosti akreditacijskih standarda za bolnice.

- Certifikat koji smo dobili treba opravdati i nastavit ćemo vrijedno raditi - naglasio je.

Govoreći o planovima za ovu godinu Kravić je rekao da u saradnji sa AKAZ-om provode i pilot projekt uvođenja Inkluzivnih standarda za osobe s invaliditetom (ISOSI), a privodi se kraju i rekonstrukcija porodilišta.

Direktor AKAZ-a u FBiH Ahmed Novo je, uz čestitke menadžmentu i uposlenicima Opće bolnice, rekao da su se kvalitetno pripremili za punu akreditaciju, te da su već sada vidljiva poboljšanja u radu, saopćeno je iz Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Opća bolnica 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' - Bolnica bez duhanskog dima

Uprava CZKS donirala Općoj bolnici zaštitnu medicinsku opremu

Opća bolnica počela redovni način pružanje zdravstvenih usluga

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu