Bosna i Hercegovina     | 24.03.2019. 11:49 |

Velika akcija čišćenja Sarajeva za Dan planete Zemlje

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Sarajevo će ulazak u proljetne dane obilježiti velikom akcijom čišćenja u okviru Dana planete Zemlje - 22. aprila u kojoj će učestvovati komunalna preduzeća, učenici i građani - potvrdio je Feni premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Istakao je da će se čistiti ne samo parkovi i ulice, već da akcija podrazumijeva uklanjanje plakata, grafita, ruševina i ostalog smeća, kako bi i Sarajevo dobilo izgled čistog i poželjnog grada.

Pojasnio je da će čišćenju prethoditi raspisivanje konkursa za projekte na koje će se moći prijaviti sva kantonalna preduzeća koja se bave čišćenjem.

- Vlada KS-a i Služba za zapošljavanje će kroz programe zapošljavanja više stotina radnika zaposliti samo na čišćenju Sarajeva - istakao je.   

Iz projekta energetske efikasnosti, Forto je najavio i potpisivanje 14 projekata utopljavanja zgrada, za što su već osigurana sredstva u budžetu, a dio će sredstava dati UNDP.  

Forto je naglasio da je planirano da se utople zarade Bosanskog kulturnog centra, škola, policijskih stanica te da će svi koji budu obuhvaćeni tim projektom, u narednim godinama morati planirati manje troškove grijanja.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

FUP - Osoba iz Sarajeva privedena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

MUP BPK: Zaplijenjena najveća količina amfetamina, uhapšene dvije osobe

Humanitarno šišanje 'Srcem za potrebite'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo