Bosna i Hercegovina     | 22.03.2019. 14:23 |

1,3 milijuna maraka za poljoprivredne poticaje u HNŽ-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. ožujka (FENA) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u županijskom proračunu za 2019. godinu poljoprivrednim proizvođačima osiguralo je 1,32 milijuna maraka za poticaje u poljoprivredi.

Ministarstvo planira poticati podizanje novih nasada voćki poput jabuke, kruške, šljive, trešnje, višnje, breskve i drugih, podizanje novih nasada masline, vinograda, proizvodnju grožđa-starih nasada, smokve-starih nasada, maslina-starih nasada, proizvodnju lubenice, češnjaka, povrća u plastenicima, presadnica povrća i ljekovitog bilja.

Ministarstvo također planira pružati potporu održivosti pčelarske proizvodnje od važnosti za oprašivanje poljoprivrednih kultura, zatim potporu hranidbe u ovčarstvu i kozarstvu, uzgoj krava prvotelki-rasplodne junice, uzgoj goveda u sustavu krava-tele te potporu hranidbe u uzgoju svinja, kao i subvencije nabave traktora i priključaka za traktore, nabave opreme za natapanje, nabave nove opreme u govedarstvu i kozarstvu.

Iz Ministarstva napominju kako poljoprivredni proizvođači i klijenti koji se bave biljnom ili animalnom proizvodnjom trebaju do 31. ožujka 2019. godine u Registru poljoprivrednih gospodarstava i Registru klijenata (RPG/RK) koji se vodi u općinskim, odnosno gradskim službama, ažurirati podatke i prijaviti sve nastale promjene.

Klijent upisanu u RPG/RK u 2019. godini dužan je imati potpune i točne osnovne podatke te imati temelj u priloženoj skeniranoj dokumentaciji koja treba biti čitka i vidljiva, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade HNŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Očitovanje Vlade HNŽ-a na štrajk u prosvjeti, 35,2 posto proračuna ide na plaće u prosvjeti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo