Bosna i Hercegovina     | 22.03.2019. 16:16 |

SDP u TK želi premijersko mjesto i šest ministarstava

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 22. marta (FENA) - Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) BiH ponudit će mogućnost formiranja Vlade Tuzlanskog kantona u kojoj bi toj stranci pripalo mjesto premijera i šest ministarstava, rečeno je danas na pres-konferenciji stranke u Tuzli.

Još nije poznato koje još stranke bi činile sastav Vlade, a na pitanje novinara postoji li mogućnost da u vlast uđu i SDA i PDA, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Enver Bijedić nije dao konkretan odgovor.

- Stav je da nećemo sa SDA i PDA potpisivati nikakav koalicioni sporazum. Mi u ovom trenutku se oslanjamo samo na 17 sigurnih ruku, to su Naša stranka, DF i Stranka za BiH. Sve ostalo ćemo ponuditi skupštinskim zastupnicima koji trebaju da vide hoće li pružiti podršku planu rada Vlade koji mi imamo - kazao je.

Na pitanje kako SDP računa na Stranku za BiH s obzirom da ta stranka ima potpisan koalcijski sporazum sa SDA, Bijedić navodi da oni čine građansku platformu koja je ranije dogovrena u Tuzlanskom kantonu te da sva druga pitanja treba postaviti SBiH.

Ostala je nepoznanica hoće li SDP s ovim prijedlogom izaći već u srijedu, 27. marta kada je zakazana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bilateralni sastanci oko formiranja vlasti u HNŽ-u, otkazana konferencija za medije

Čavalić: Sporazum o formiranju vlasti u USK je čisto kantonalna priča (VIDEO)

Sastanak u Predsjedništvu BiH o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo