Najave     | 22.03.2019. 16:21 |

Međunarodna radionica o važnosti vladavine prava za mlade

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. ožujka (FENA) - Međunarodna radionica "Vladavina prava i temeljna prava-zašto su važna za mlade i kako mladi mogu doprinijeti praćenju reformi u ovim područjima" održat će se u ponedjeljak i utorak, 25. i 26. ožujka, u Centru za kulturu Mostar.

Ova radionica, koju organizira Agencija lokalne demokracije (LDA) Mostar, dio je aktivnosti trogodišnjeg EU projekta "Mladi Balkana za Europu", a okuplja sudionike i trenere iz sedam zemalja Europske unije i Zapadnog Balkana.

Cilj aktivnosti je osnaživanje mladih ljudi za uključivanje u postojeće i stvaranje vlastitih tematskih mreža koje se fokusiraju na ključna pitanja vladavine prava i temeljnih prava, zapošljavanja i socijalne kohezije, te reforme javne uprave.

"Znanje stečeno kroz radionice polaznicima će omogućiti bolje razumijevanje sadržaja reformi u navedenim područjima, ključnih aktera i stavova sudionika, glavnih prepreka, vremena potrebnog za provedbu reformi, kao i metoda mjerenja provedbe reformi", kazali su organizatori.

Spomenuta radionica prva je od tri međunarodne radionice predviđene projektom "Mladi Balkana za Europu" kojega implementiraju Fondacija Centar za demokraciju, Balkanska mreža za lokalnu demokraciju, CRTA, Youth Act Center i Sodem.

Ovaj projekt financiraju Europska unija i Balkanski fond za demokraciju (Balkan Trust for Democracy), projekt German Marshall Fonda Sjedinjenih Američkih Država.

Izjave za medije planirane su prvog dana radionica, 25. ožujka, s početkom u 9.15 sati, priopćeno je iz LDA Mostar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

Welcome to Electionville: Švedska edukativna igra koja podučava mlade o demokraciji

Finale natjecanja u kojem mladi iz Mostara kroz igru usvajaju demokratske vrijednosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu