Bosna i Hercegovina     | 22.03.2019. 18:58 |

Vlada BPK Goražde usvojila Prijedlog budžeta za 2019. godinu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 22. marta (FENA) - Vlada Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde danas je na sjednici usvojila prijedloge Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta tog kantona za 2019. godinu i poslala u skupštinsku proceduru.

Budžet Bosansko-podrinjskog kantona usvojen je u iznosu od 39.344.876 KM i prema obrazloženju resornog ministra za finansije u skladu je s pozitivnim mišljenjem Federalnog ministarstva finansija.

Kako je istaknuto, rashodi i izdaci i pokriće deficita u Budžetu BPK Goražde za 2019.godinu planirani su u istom iznosu kao i prihodi, te su za 4 posto manji u odnosu na Budžet za 2018. godinu.

Vlada BPK Goražde takođe je usvojila i u skupštinsku proceduru uputila izvještaje o radu i izvršenju Finansijskog plana za 2018. godinu JU Služba za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Donijeta su rješenja o razrješenju i privremenom imenovanju Školskog odbora JU OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići, a na zahtjev Federalnog ministarstva pravde, imenovan je i kantonalni koordinator za reformu javne uprave.

Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada BPK je usvojila odluke o davanju saglasnosti za isplatu subvencija, dijela profitne marže za tri privredna društva, prema Ugovoru o poslovnoj saradnji za plasiranje linije finansiranja sa Bosna bank International d.d. Sarajevo.

Do kraja sjednice, Vlada je odobrila novčana sredstva za obilježavanje „Dana sjećanja na poginule pripadnike policije“ za 2019.godinu Udruženju veterana policije regije Goražde, a odobreno je i nekoliko zahtjeva za jednokratne novčane pomoći.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Skupština TK usvojila budžet za 2024. godinu

Vlada TK prihvatila izjašnjenja na amandmane na prijedlog budžeta TK za 2024.

Vlada HNŽ-a usvojila Prijedlog proračuna u iznosu od 366,2 milijuna KM

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom