Sport     | 23.03.2019. 21:35 |

BiH golom Krunića vodi protiv Armenije nakon prvih 45 minuta

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vodi s 1:0 protiv Armenije nakon prvih 45 minuta utakmice na Grbavici u prvom kolu kvalifikacija za Euro 2020.

Strijelac jedinog gola bio je Rade Krunić u 33. minuti.

Od početka utakmica reprezentacija BiH krenula je ofanzivno, ali u prvih desetak minuta nije bilo upotrebljivih lopti prema napadačima. Edin Višća je mogao već iz prve prilike, u 11. minuti, dovesti BiH u vodstvo kada je izašao sam pred golmana Airapatyana koji brani njegov udarac.

Desetak minuta kasnije Krunić je pokušao s ivice šesnaesetrca, ali lopta odlazi pored gola. Miralem Pjanić u 27. minuti lukavo šutira iz slobodnog udarca, lopta je prešla preko svih igrača i odskočila pored linije, ali golman krajnjim naporom izbacuje u korner. Edin Džeko, koji večeras igra svoju stotu utakmicu u dresu sa državnim grbom, imao je priliku u 32. minuti, ali pogađa jednog igrača Armenije, a iz narednog kornera BiH dolazi u vodstvo. Pjanić je ubacio a Krunić sa desetk metara glavom šalje loptu u suprotni ugao. 

Do kraja poluvremena Džeko je imao još jednu priliku, ali je šutirao pored gola nakon dobre asistencije Pjanića, dok su Armenci jedini šut u okvir gola imali u 40. minuti kada je udarac Karapetyana odbranio Ibrahim Šehić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo