Bosna i Hercegovina     | 26.03.2019. 11:44 |

Centar za edukaciju i obrazovanje dobitnik priznanja 'Stvaratelji za stoljeća'

FENA Saopćenje

TUZLA, 26. marta (FENA) - Centar za edukaciju i obrazovanje dobitnik je nagrade i priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi "Stvaratelji za stoljeća".

Nagradu je dodijelio Međunarodni ekonomski forum na temelju odluke Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Nezavisni Međunarodni komitet činilo je trinaest članova akademske zajednice iz zemalja bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke i Švicarske.    

Nagradu je primio direktor Centra Almir Paočić, koji je učestvovao i na Regionalnom summitu poduzetnika, gdje je u okviru teme "Obrazovanje" predstavio rad i djelovanje organizacije, te govorio o poslovnim funkcijama i savremenim alatima u funkciji unapređenja poslovanja. 

Tokom izlaganja, Paočić je istakao značaj umrežavanja poduzetnika u svrhu razmjene znanja i iskustava.

- Poduzetnici su pokretači društvenih procesa. Veoma je bitno da radite ono što volite, a uz to i pomognete onima koji žele da pokrenu vlastiti poslovni poduhvat. Izuzeto sam ponosan što su rad i djelovanje Centra za edukaciju i obrazovanje, prepoznati u srednjoj i jugoistočnoj Evropi - kazao je Paočić.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja "Stvaratelji za stoljeća" održana je u Dubrovniku od 22. do 24. marta u prisustvu brojnih zvaničnika, predstavnika akademske zajednice i diplomatskog kora, poduzetnika, predstavnika privrednih komora, ministara, župana, medija i organizacija iz srednje i jugoistočne Evrope, saopćeno je iz Centra za edukaciju i obrazovanje.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Ministrici Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

Vlada Srbije ranjenoj nastavnici u 'Ribnikaru' dodijelila doživotna mjesečna primanja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta