FENA biznis     | 27.03.2019. 11:07 |

Završeno snimanje filma 'Djeca sa CNN-a'

FENA Saopćenje

 

Nakon godinu i po rada završeno je snimanje filma „Djeca sa CNN-a“ zagrebačke rediteljice bosanskih korijena Aide Bukvić. Film je temeljen na dramskom tekstu Amira Bukvića, koji je uspješno praizveden 2006. godine u Pozorištu mladih u Sarajevu, a potom 2008. godine i u Zagrebu. Obje predstave višestruko su nagrađivane. Direktor fotografije je Edib Ahmetašević, a glavne uloge su pripale Ivi Mihalić i Amaru Bukviću. 

Poslije pada Srebrenice, gdje je izgubio oca i dva brata, Dino se kao izbjeglica nastanio u Zagrebu. Došao je s tetkom i petogodišnjim bratom koji je odmah, kao ratno siroče, poslan s izbjegličkim konvojem u Dansku. Dinin život promijenit će dolazak Dore, njegove nove sustanarke. Dora je studentica koja, kako kaže, radi „noćnu smjenu“ u luksuznom zagrebačkom hotelu, da bi prehranila svoju majku i sestru u Vukovaru. Oboje će uskoro saznati da dijele istu bolnu sudbinu... 

Je li ljubav između dvoje toliko različitih, ali ipak sličnih ljudi uopće moguća, ili je tek samo okidač kako bi krenuli sami u potragu za svojim vlastitim identitetima? 

„U pristupu temi u filmu smo otišli korak dalje, razrađujući odnos glavnog junaka s okolinom i razmatrajući posljedice pucnjave u hotelu te indirektno propitujući nikad aktualnije pitanje terorizma u Evropi. Glavni cilj filma je senzibilizirati širu javnost za pitanje izbjeglica, terorizam, drugosti i drugačijeg u dominantno zapadnom okruženju,“pojašnjava rediteljica Bukvić. Dodaje da je film sada u fazi postprodukcije. Slijedi obrada  slike i tona. Muziku za film radi Nikša Bratoš. 

Ukoliko sve bude teklo po planu “Djeca sa CNN-a” bi svoje premijerno prikazivanje  mogla imati sljedeće godine, na nekom od svjetskih filmskih festivala.

Za sve dodatne informacije, kao i dogovore za intervju sa rediteljicom vam stojim na raspolaganju


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana