Bosna i Hercegovina     | 27.03.2019. 13:34 |

Udruga za zaštitu životinja 'O' povlači se iz projekta gradnje karantene za pse

FENA Saopćenje

LIVNO, 27. ožujka (FENA) - Udruga za zaštitu životinja Hercegbosanske županije "O" odlučila je povući se iz projekta gradnje karantene pri Veterinarskoj stanici Livno zbog negativne kampanje i pritisaka kojima je ta udruga izložena u posljednje vrijeme.

U priopćenju se pojašnjava kako se u Splitskoj ulici u Livnu pri JP Veterinarska stanica Livno krenulo s pripremnim radovima za gradnju karantene, odnosno deset boksova u svrhu sklanjanja odraslih, napuštenih pasa, s ulica, igrališta, naseljenih mjesta.

Nakon sklanjanja s ulice zbrinuti psi bi u karanteni provodili 21 dan nakon čega bi se udomljavali uz certifikat te trajno sklanjali s ulica, što je legalno i propisano Zakonom o zaštiti i doborobiti životinja BiH.

Iz udruge "O" ističu kako se ne radi ni o kakvom "azilu" za pse, već o karanteni koja se ne može graditi bilo gdje, jer za dobivanje dozvole od Državnog ureda za veterinarstvo, uz same boksove karantena podrazumijeva i druge sadržaje koje posjeduje Veterinarska stanica.

"Ovaj projekt je od općeg interesa, ishođene su sve dozvole i sad kad je gradnja počela, netko, tko zna iz kojeg interesa, širi neistine, uzbunjuje ljude, manipulira njima i širi strah, stvarajući na taj način konfuziju i opstrukciju, nečega što bi bilo na dobrobit svih građana, a ponajviše samih građana Splitske ulice", poručili su iz udruge.

U priopćenu se dodaje kako nitko od stanovnika Splitske ulice nije pokrenuo pitanje kažnjavanja osoba koje već godinama ostavljaju pse u njihovom naselju niti je tko zatražio sankcije za one koji na tom području bacaju životinjski otpad.

"Nakon svih događanja i pritisaka koji se vrše na volontere Udruge 'O' donesena je odluka, kojom se povlačimo iz ovoga projekta te prepuštamo ovu problematiku gradskim i županijskim službama, građanima Splitske ulice, i svim građanima Grada Livna, na rješavanje", stoji na kraju priopćenja Udruge za zaštitu životinja Hercegbosanske županije "O".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta