Kultura     | 27.03.2019. 15:38 |

Čestitka ministra Kurića povodom Svjetskog dana teatra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić uputio je čestitku svim pozorištima, pozorišnim umjetnicima i djelatnicima povodom Svjetskog dana teatra, 27. marta, saopćeno je iz Vlade Kantona  Sarajevo.

- Svake godine, na 27. mart obilježavamo Svjetski dan teatra. Pozorišta, simbol kulture Sarajeva i Bosne i Hercegovine, predstavljaju neizmjeran značaj za sve okupljene oko ideje teatra i umjetnosti. Oni su i simbol slobode, otpora, korektivni faktor društva i mjesto zajedništva. 

Čestitam ovaj dan koleginicama i kolegama u pozorištima, onima na sceni, ali i onima podjednako važnim i iza scene. Svi zajedno čine jednu porodicu koja u nastajanju umjetnosti diše kao jedno kroz timski rad i predanost.

Dok nam tokom cijele godine pružaju magiju teatra, više nego ikada našim pozorištima moramo pružiti podršku u stvaranju umjetnosti, osigurati i garantovati im umjetničku slobodu u iskazivanju devijacija u društvu kroz teatar - naveo je ministar.

Svim pozorištima u Sarajevu i cijeloj BiH poželio je što više uspješnih premijera i zadovoljne publike, umjetničke slobode i hrabrosti da društvo drže na okupu, ujedinjeno oko univerzalnih ideja slobode, ljudskosti i mira.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu