Kultura     | 28.03.2019. 17:35 |

Počele pripreme za mjuzikl 'Novogodišnja iskrica' u BKC-u Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Pod globalnim sloganom "Niko ne smije biti zapostavljen" započinje projekat "Novogodišnja iskrica" u JU Bosanski kulturni centar (BKC) Kantona Sarajevo.

Pripreme za mjuzikl "Novogodišnja iskrica" koji će biti izveden krajem godine su počele, a bit će to finalni rezultat osmomjesečnih radionica za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, koje će biti održane u JU BKC KS.

Prva radionica glume i muzička radionica održana je jučer, kada su se djeca i mlade osobe sa poteškoćama u razvoju iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, u sklopu socijalne inkluzije, pridružili svojim vršnjacima u pohađanju radionica za muziku i glumu. Radionice za oko 15 polaznika koji imaju afinitete prema glumi i muzici će se održavati dva puta mjesečno od marta do kraja godine, u saradnji sa Pedagoškim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i udruženjima koja okupljaju djecu i odrasle sa poteškoćama u razvoju.

Projekt JU BKC KS „Novogodišnja iskrica“ će biti realizovan tokom ove godine u okviru „Dijaloga za budućnost“, koji provode agencije Ujedinjenih nacija UNDP, UNESCO i UNICEF u partnerstvu sa Predsjedništvom BiH.

Muzičke radionice će voditi Merima Čaušević sa Pedagoškog fakulteta Sarajevo, dok će akademski glumci Asja Pavlović i Aldin Tucić voditi dramske radionice. Ove aktivnosti će biti realizovane pod supervizijom Harisa Memiševića sa Pedagoškog fakulteta Sarajevo, saopćeno je iz BKC-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Teatarski spektakl 'Ljetopis o kralju Tvrtku' 19. septembra u BKC-u

Obnovljena zgrada i koncertna dvorana Bosanskog kulturnog centra Sarajevo

Paul McCartney piše svoj prvi mjuzikl po filmu 'Divan život'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel