Stranačke aktivnosti     | 28.03.2019. 18:18 |

Priopćenje za javnost Hrvatskog bloka BiH

FENA Saopćenje

Hrvatski blok BiH: Hrvati iz Posavine najveće žrtve Herceg-Bosne

Ne postoji zajednički stav, čak ni među samim Hrvatskim strankama u BiH.

Svake nove želje za Herceg-Bosnom izvlače se stara pitanja: što je ona značila Hrvatima u BiH i Posavini. Herceg Bosna je osnovana je 28. kolovoza 1993. Njen predsjednika Mate Boban proglasio ju je Republikom s 30 okruga, zahtijevajući za nju autonomni status u okviru BiH s ciljem kasnijeg odcjepljenja i priključenja Republici Hrvatskoj. Danas nakon 26 godina političko vodstvo HDZ BiH  pokušava  ujedinit sve Hrvate u  Hercegovini.

Herecg -Bosna tada a i sada nanosi veliku štetu posavskim Hrvatima.

Projekat Mate Bobana i Karadžića je unesrećio 200,000 Hrvata, iza sebe je ostavio pustoš i unesrećio ljude svih nacionalnosti i vjera. Bobanu i Karadžiću nije bilo na pameti opstanak, nego podjela BiH, te su dogovorima s u Grazu onemogućili slom.  Projekat koji i danas preko Dodika i Čovića koči  svaki napredak Bosne i Hercegovine. Povijesna činjenica Bobana je izdaja  Posavine,danas nakon 26 godina istu želju ima i Čović.

Hrvatski blok smatra da je dodatni problem što HDZ BiH, pristaje na uvjete o unutarnjoj reorganizaciji BiH od strane   Dodika, koji se zalaže za ne upitnost granica svoga entiteta. Inače, ideja Herceg-Bosne, kao trećeg entiteta ili federalne jedinice, po našem mišljenju nije najbolje rješenje za sve Hrvate u BiH. Čak i da se postigne suglasnost, veliko je pitanje koliko bi Hrvati u Posavini i Bosni i Hercegovini time zaista dobili, a koliko izgubili.

Hrvatski blok Bosne i Hercegovine, 28.03.2019.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo