Regija     | 29.03.2019. 12:06 |

Brnabić: Vlada ne utječe na uređivačku politiku medija

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 29. ožujka (FENA) - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je petak, nakon sastanka s europskim povjerenikom za proširenje i susjedsku politiku Joannesom Hahnom, da u Srbiji postoji sloboda medija i da svi mediji mogu iskazati svoje stavove.

 Brnabić je na zajedničkoj konferenciji za novinare, upitana kakvo je stanje sigurnosti medijskih radnika u Srbiji, kazala kako "svi mediji mogu iskazati svoje stavove, da kritikuju vlast, predsjednika, što najčešće i rade".

 "Postoje i mediji koji smatraju da Vlada radi dobar posao i oni koji misle da ne radi dobro, ali i jedni i drugi imaju prostora da to jasno kažu i da se to ni na koji način ne sankcionira", rekla je Brnabić.

 Naglasila je kako uvijek i na sve događaje pozivaju sve medije i odgovaraju na sva pitanja koja su postavljena, što je, po njezinu mišljenju, dobar pokazatelj da Vlada promovira i da je otvorena za dijalog, javlja Tanjug.

 Mišljenja je također kako će nova medijska strategija dati još bolji okvir da u budućnosti još bolje izgleda medijska slika u Srbiji.

 Povjerenik Hahn kaže kako će procjena stanja medija u Srbiji biti navedena u sljedećem izvješću o napretku te poručuje kako je važno da svi rade na rješenju problema u medijima kako bi se situacija poboljšala.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana