Sport     | 29.03.2019. 11:43 |

Arslan: Bili smo u dobrom ritmu i vjerujem da se pauza neće negativno odraziti

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 29. marta (FENA) - Komšijski i kantonalni derbi između zeničkog Čelika i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koji se igra u nedjelju, 31. marta s početkom u 19.00 sati, zaključit će 24. kolo BHT Premijer nogometne lige BiH.

Zenički tim, koji je u ovom susretu domaćin, bit će sigurno jači za Anela Dedića, koji se oporavio, a u konkurenciji može biti i Azerbejdžanac Amit Guluzade, koji je u prvenstvenoj pauzi napokon registriran te stekao pravo nastupa.

-Ova reprezentativna pauza za nas i nije došla u najbolje vrijeme, jer smo bili u dobrom ritmu. Vjerujem da je dobrodošla za ekipu Mladosti, posebno nakon domaćeg poraza od Radnika (0:3). Mi smo, prije ove pauze, imali dobru formu i rezultate, ali nadamo se da ipak neće negativno utjecati na nas - kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Čelika Cihat Arslan, koji je dodao kako im je ova utakmica važna da zadrže poziciju u vrhu tabele.

On je istakao i kako su imali problema s povredama nakon utakmice u Tuzli, gdje su slavili s 1:0 te zadržali epitet neporažene ekipe u proljećnom dijelu, a da su se oporavili Nermin Jamak, Dušan Hodžić, Luka Miletić i Anel Dedić, koji jedini od nabrojanih nije igrao u zadnjem meču u Tuzli.

-Raduje me da se pojačala konkurencija za tim, posebno što se vraća Dedić, koji je naš vrlo važan igrač. Naravno, i drugi se igrači imaju priliku nametnuti, ali neće biti puno izmjena u sastavu- istakao je Arslan.

Stoper Luka Miletić istakao je kako mu je drago što se oporavio te što će moći nastupiti u nedjelju te da pobjedom u tom meču žele obradovati svoje navijače te zadržati visok plasman i šanse za borbu za izlazak naredne sezone i u Evropu. 

Mladost je jesenas na Bilinom polju slavila s čak 3:0 pa zenički tim, koji je i pored tog poraza bolje plasiran od gostiju, ima puno razloga da se "osveti" gostima. Čelik je ovog proljeća neporažen, a osvojio je 10 od mogućih 12 bodova te ovu utakmicu dočekuje na šestom mjesti s 31, dok je Mladost s bodom manje osma.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Cihat Arslan stigao na pregovore o povratku u Čelik

Čelik u komšijskom derbiju porazio Mladost iz Doboja kod Kaknja

Arslan: Vraćam se u Tursku, ali ponosan sam što sam bio u Zenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta