Bosna i Hercegovina     | 29.03.2019. 13:36 |

Brčko sutra gasi svjetla za planetu Zemlju

FENA Saopćenje

BRČKO, 29. marta (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH i Javno preduzeće „Komunalno Brčko” i ove godine podržat će akciju „Sat za planetu Zemlju“, koja se održava uz moto „Skini se sa plastike, navuci se na prirodu“.

U subotu, 30. marta, u vremenu od 20:30 do 21:30 sati ugasit će se svjetla na Gradskoj vijećnici, zgradi Vlade, zgradi JP „Komunalno Brčko”, kao i gradska rasvjeta na Trgu mladih i Bulevaru mira.

Inače, ovo će biti deveti put kako Brčko distrikt BiH daje podršku ovoj najvećoj volonterskoj akciji koja se održava u cijelom svijetu s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji Zemljinih resursa i ekološkim problemima.

„Sat za planetu Zemlju“ je globalna ekološka inicijativa Svjetskog fonda za prirodu (WWF) koja je počela u Sydneyu, a od 2007. do 2018. godine uključile su se stotine miliona ljudi u više od 187 zemalja. Bosna  i Hercegovina se ovoj akciji pridružila 2011. godine, a prošle godine je u mrak utonulo dvadesetak gradova, saopćili su iz Vlade Brčko distrikta.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta