Sport     | 29.03.2019. 14:19 |

Jagodić: Protiv Slavena moramo prekinuti niz negativnih rezultata

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 29. marta (FENA) - Nogometaše bihaćkog Jedinstva ovog vikenda, u okviru 20. kola Prve lige Federacije BiH, očekuje domaći ogled sa Slavenom iz Živinica. Nakon četiri utakmice bez postignutog gola, šef stručnog štaba Vlado Jagodić istakao je kako je došlo vrijeme za prekid niza negativnih rezultata.

- U drugom dijelu prvenstva smo osvojili samo jedan bod, što i nije neko iznenađenje s obzirom na sve poteškoće s kojima smo se suočili u polusezoni. Neefikasnost nam je najveći problem i to moramo ispraviti već protiv Slavena. Kvalitetno smo se spremali za susret s timom iz Živinica i mislim da je sada idealno vrijeme da prekinemo seriju loših rezultata. U prilog nam ide i skoro kompletan igrački kadar, osim nedovoljno spremnog Zečevića. Poštujemo protivnika, ali jednostavno sada moramo preuzeti ulogu favorita - rekao je Jagodić.

Prvotimci Jedinstva napomenuli su važnost navijačke podrške i pozvali sve simpatizere na subotnju utakmicu.

-Svi  smo svjesni da moramo osvojiti tri boda, a to će nam definitivno biti lakše uz naše navijače. Obećavamo im maksimalni angažman i želju da pokažemo da vrijedimo više od dosadašnjih rezultata. Analizirali smo protivnika i vjerujem da smo spremni za dobro izdanje na našem terenu - riječi su nogometaša Jedinstva Vladimira Kremenovića.

Bihaćki prvoligaš utakmicu 20. prvoligaškog kola dočekuje na petoj poziciji na tabeli s 29 osvojenih bodova, šest više od dvanaestoplasiranog Slavena. Subotnji ogled na Gradskom stadionu u Bihaću počinje u 15 sati i 30 minuta.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čelik uspješan niz sutra želi nastaviti i prvim ovosezonskim domaćim trijumfom protiv Goražda

Rukometašice Goražda počele pripreme za prvenstvenu sezonu

Bihać - Dogovoreno privremeno rješenje problema nogometaša Jedinstva

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu