FENA biznis     | 30.03.2019. 13:25 |

Završena „Branding yourself“ radionica

FENA Saopćenje

Studenti savjetovani o osobnom brendiranju

Vaš brend nije priča o vama, već šta možete ponuditi drugima

 

„Branding yourself“ je treća po redu u seriji radionica koja se organizuje kao najava za centralni edukativni događaj za mlade CEO konferencija  2019. koja se ove godine održava pod sloganom „The Power of Choice".

Prilikom zapošljavanja, mladi u Bosni i Hercegovini se susreću sa problemom adekvatnog predstavljanja svojih kompetencija poslodavcu. Upravo zbog toga organizovana je radionica kako bi mladima pomogla prlikom sticanje prvog radnog iskustva, i predstavljanja sebe na razgovoru za posao. Biografija predstavlja opis naše poslovne ličnosti, i stoga je veoma važno kako je napisana i prezentovana, a prvi razgovor za posao je jedan od najvažnijih dana u životu svake mlade osobe.

Glavni govornik radionice „Branding yourself“ bio je Vedran Peršić, direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH koji je studentima govorio na temu personalnog brendinga, i vremena potrebnog da se isti napravi.

„Ne određuje nas prvi posao, s tim da svaki zadatak trebamo prihvatiti kao najbitniji zadatak u datom trenutku“, rekao je Peršić, prikazujući primjere iz vlastite karijere. On je također dodao: „Kada dobijte prvi posao istražite gdje ste došli, i kakva je korporativna kultura te kompanije. Obogatite sebe novim vještinama i znanjima. Pokažite strast, hrabro branite boje svoga tima i izađite iz zone komfora. To će vam pomoći da razvijete sebe ali i unaprijedite poslovanje svoje kompanije. Vaš brend nije priča o vama, već šta možete ponuditi drugima“.

Centralni događaj CEO konferencije 2019: ˝The Power of Choice˝ će se održati u četvrtak, 11. aprila sa početkom u 9:00 časova u Bosanskom kulturnom centru. Sberbank BH je suorganizator CEO konferencije koju podržava od 2014. godine.

 

Kontakt informacije:

SBERBANK BH d.d.

Fra Anđela Zvizdovića 1, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 (0)33 95 47 00, Fax: +387 (0)33 26 38 32

info@sberbank.ba, www.sberbank.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Otklonjenje smetnje i rizici koji bi se odnosili na kontinuitet poslovanja Sberbank BH 

Najuspješnija godina za Sberbank BH

U privredu općine Novi Grad bit će plasirano 20 miliona KM

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!