Sport     | 01.04.2019. 15:30 |

Strahinja Erić ukupni pobjednik Balkan kupa u cross countryju

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Reprezentativci Bosne i Hercegovine u ski trčanju u sezoni 2018./2019. ostvarili su do sada najbolje rezultate u Balkan kupu.

Nakon serije takmičenja, u kojoj je učestvovalo sedam država - BiH, Hrvatska, Srbija, Turska, Makedonija, Grčka i Bugarska, predstavnici BiH osvojili su tri medalje, odnosno plasmane u ukupnom poretku Balkan kupa.

Titulu ukupnog pobjednika Balkan kupa osvojio je Strahinja Erić, Stefan Anić je bio treći, dok je u ženskoj konurenciji Sanja Kusmuk zauzela drugo mjesto.

Balkan kup je serija od osam takmičenja u kojoj su bh. trkači, pogotovo u muškoj konkurenciji, pokazali dominaciju na Balkanu, saopćeno je iz Skijaškog saveza BiH. 

Kada je u pitanju alpsko skijanje bh. takmičari su u proteklih šest dana također zabilježili sjajne rezultate.

U Bugarskoj je održano nekoliko FIS takmičenja u kojim je Marko Šljivić u slalomu, u konkurenciji od više od  80 takmičara iz Italije, Austrije, Slovenije, Češke, Bugarske, Ukrajine, Švicarske, Mađarske, Rumunije, Grčke i Crne Gore, zauzeo dva druga i jedno treće mjesto. 

Uspješne nastupe zabilježila je i Elvedina Muzaferija, koja je na Otvorenom državnom prvenstvu Slovenije u spustu osvojila dvije zlatne medalje.

Bh. skijaši i skijašice su ovim rezultatima pokazli da se mogu nositi i s velikim skijaškim nacijama kao što je Slovenija.

Nakon ovih i još nekoliko preostalih takmičenja, bh. skijaši završavanju sezonu, a zatim se već rade planovi za narednu sezonu. U Skijaškom savezu BiH se nadaju da će ovi uspjesi biti veliki podstrek za daljnji rad i još bolje rezultate.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Muzaferija: Samo je pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja (VIDEO)

Brignone pobijedila u veleslalomu u švedskom Areu

Otkazana utrka u kojoj je trebala nastupiti najbolja bh. skijašica

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana