Bosna i Hercegovina     | 02.04.2019. 14:45 |

'Coca -Colina podrška mladima' i u Čapljini

FENA Saopćenje

ČAPLJINA, 2. travnja (FENA) - Dvodnevna radionica "Coca-Colina podrška mladima u BiH" ove godine održat će se i u Čapljini.

Radionica, koja će biti održana uz podršku grada Čapljine, bit će upriličena 29. i 30. travnja, a prijavni obrazac može se naći na linku http://bit.ly/2TiGnDa ili na http://bit.ly/2uhPbyP, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Općine Čapljina.

Coca-Colina podrška mladima u BiH, program osnaživanja mladih koji realizira Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, i ove će godine pružiti priliku mladim ljudima od 18 do 30 godina da steknu kvalitetne i tržištu prilagođene kompetencije.

Ovogodišnji program je prilagođen na dvodnevne radionice osobnih i poslovnih vještina, a planirano je da se u program uključe mladi iz najmanje 15 gradova Bosne i Hercegovine.

"Nedostatak praktičnih vještina i radnog iskustva neke su od najvećih prepreka mladima pri pronalasku posla. Vidjeli smo priliku da svojim iskustvom i resursima, ali i kroz uključenost Coca-Colinih zaposlenika ponudimo mladima praktične, tržištu prilagođene vještine i znanja. Posebno smo ponosni na program Coca-Coline podrške mladima i na sve mlade ljude koji su do sada bili dio njega. S nestrpljenjem očekujemo nove polaznike. Ovo je prilika da i mi učimo od njih, ali i da oni steknu samopouzdanje i konkretne vještine koje će im pomoći da lakše pronađu posao i što je još bitnije ‒ da pronađu posao u kojem će biti najbolji, u kojem će ostvariti svoj puni potencijal", istaknula je generalna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju Ruža Tomić Fontana.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Karić: Grad Sarajevo cijeni društvenu odgovornost kompanije Coca-Cola (VIDEO)

Uručeni ključevi novih stanova za 42 porodice u Čapljini

Coca-Cola: Nalazi potvrdili naše interne istrage da nije bilo odstupanja od standarda

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu