Bosna i Hercegovina     | 03.04.2019. 12:36 |

Učenici Gazi Husrev-begove medrese pokrenuli ekološku akciju u Aleji ambasadora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - U Aleji ambasadora u sarajevskoj Općini Stari Grad danas je provedena najveća jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, a pokrenuli su je uprava i učenici Gazi Husrev-begove medrese.

Od parka u blizini Vijećnice, duž Aleje ambasadora, pa do Kozije ćuprije, učenici i njihovi profesori čistili su otpad i deponovali ga na određenim lokacijama odakle će ga ukloniti uposlenici Odsjeka za održavanje putnih pojaseva Općine.

Učenicima i profesorima pridružili su se i općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i direktor Gazi Husrev-begove medrese hafiz Mensur ef. Malkić, koji su pohvalili trud i rad učenika.

- Ovo je jedna u nizu akcija koje provode naši učenici i profesori, a zahvaljujući djelovanju naše ekološke sekcije. Sa dolaskom proljeća pojačali su svoje aktivnosti i danas je u Aleji ambasadora radilo 480 naših učenika - kazao je hafiz Malkić.

Učenici Gazi Husrev-begove medrese učestvovali su i ranije u sličnim akcijama, redovno podržavaju akciju Let's do it - očistimo planetu za jedan dan, akcije pošumljavanja, a ističu da će i ubuduće tako djelovati, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Započela jedna od najmasovnijih ekoloških akcija u Središnjoj Bosni (VIDEO)

Komšić: Stari Grad je vijekovima simbolizirao centar Bosne i Hercegovine

Ekološka akcija čišćenja Trimuše

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli