Bosna i Hercegovina     | 05.04.2019. 15:12 |

Preduzeće 'Park' - Stotine zastava povodom Dana grada Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - Povodom Dana grada Sarajeva - 6. aprila radnici preduzeća "Park" jutros su započeli s postavljanjem gradskih i državnih zastava na postolja na stubovima javne rasvjete duž glavne saobraćajnice na području svih gradskih općina, odnosno Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva i Novog Grada.

 - Već se vihori na stotine zastava u ulicama Maršala Tita, Zmaja od Bosne, u Bulevaru Meše Selimovića, te Obali Kulina bana, na svim većim raskrsnicama u oba pravca. Državne i gradske zastava postavljene su pomoću autokorpi, a najviše ih je ipak postavljeno duž desne obale Miljacke, od Skenderije prema i u blizini Vijećnice - saopćeno je iz preduzeća "Park".

Na zahtjev Općine Vogošća i u ulicama Jošanička i Omladinska danas će ekipe preduzeća „Park“ postaviti zastave Općine Vogošća i Bosne i Hercegovine.

„Park“ je jedino ovlašteno preduzeće na nivou KS za dekorisanje javnih površina povodom praznika, a njihova specijalizirana radna jedinica ima vrlo široku i bogatu lepezu usluga i materijalno je obezbijeđena alatom, materijalima i mehanizacijom za njihovo izvršavanje u Kantonu Sarajevo, a ponekad i šire. Inače, više od 10.000 zastava raznih dimenzija i oblika, što državnih, entitetskih, kantonalnih, institucionalnih i zemalja svih država svijeta, vrlo su bogat fond kojim Parkova „Dekoracija“ raspolaže i vrši njihovo iznajmljivanje, saopćeno je iz KJKP "Park" d.o.o.Sarajevo. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bivša južnokorejska predsjednica Park Geun-hye oslobođena iz zatvora

Ekološkom akcijom u Sarajevu obilježen Svjetski dan čišćenja

Odobrena sredstva za nabavku opreme preduzećima 'Park' i 'Sarajevostan'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'