Ekonomija     | 06.04.2019. 13:06 |

Mostarski studenti predstavili rješenja za unaprjeđenje turističke ponude

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. travnja (FENA) - Studenti Studija turizma Univerziteta "Džemal Bijedić" predstavili su svoja rješenja usmjerena ka unaprjeđenju turističke ponude Bosne i Hercegovine.

U okviru nastavnog procesa predmeta "Marketing u turizmu" mostarski studenti su prepoznavajući specifične oblike turizma (kulturni, cikloturizam, adrenalinski, vinski i ruralni turizam) pokazali entuzijazam i kreativna rješenja sračunata na unaprjeđenje turističke ponude u BiH, te time pokazali razvijenu svijest o značaju ove perspektivne grane za razvoj BiH, priopćeno je s Univerziteta "Džemal Bijedić".

"Provođenjem istraživanja studenti su uspjeli prepoznati brojne propuste koje se ogledaju u neiskorištenosti turističkih potencijala, te su u svojim projektima ponudili konkretna rješenja u poboljšanju turističke ponude s posebnim osvrtom na specifične oblike turizma koji imaju razvojnu perspektivu upravo na našim područjima", istaknula je voditeljica Studija turizma doc. dr. Irma Dedić.

Predstavnici UNDP-a i Turističkog klastera koji su prisustvovali prezentaciji studentskih rješenja, izrazili su zadovoljstvo viđenim te su pohvalili prezentirane ideje i prijedloge za unaprjeđenje turističke ponude.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Svečana sjednica Senata Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru

Nastavnički fakultet Univerziteta 'Džemal Bijedić' otvorio sportsku dvoranu

Dan nauke na Univerzitetu "Džemal Bijedić"

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom