Bosna i Hercegovina     | 06.04.2019. 18:21 |

Ganić: Vlada ZDK kontinuirano vodi brigu o boračkoj populaciji

FENA Saopćenje

ZENICA, 6. aprila (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković prisustvovali su danas tradicionalnom okupljanju dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije Bosne i Hercegovine koje je upriličeno u Varešu.

Premijer Ganić se s poštovanjem prisjetio svih patriota koji su 1992. godine ustali u odbranu kontinuiteta i teritorijalnog integriteta BiH, odajući posebnu počast herojima koji su za očuvanje civilizacijskih vrijednosti u toj borbi dali svoje živote.

- Danas svi zajedno ponovo vodimo borbu za očuvanje cjelovitosti države BiH. Bez obzira na sve što se dešava u državi i regionu, uvjeren sam da ćemo i ovu bitku izboriti u korist svih onih koji BiH doživljavaju kao svoju državu i koji namjeravaju ostati i živjeti u domovini - kazao je premijer.

Istakao je kako Vlada kontinuirano vodi brigu o svim boračkim populacijama, počevši od ratnih vojnih invalida, porodica šehida i poginulih boraca do demobilisanih boraca, a da su izdvajanja svake godine sve veća.

- Putem resornog ministarstva nastojimo stalno biti u kontaktu s pripadnicima boračke populacije kako bismo mogli izaći u susret njihovim potrebama. Dakle, briga o boračkoj populaciji je kontinuirana - kazao je premijer Ganić, saopćeno je iz Pres-službe ZDK-a.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom