Kultura     | 08.04.2019. 11:55 |

Jajce domćin festivala 'Plivske omahe'

FENA Marija Augustinovic

JAJCE, 8. travnja (FENA) - U Jajcu će krajem travnja biti održan 13. festival duhovne poezije i glazbe "Plivske omahe", kojeg organizira Dom za kulturu Jajce.

Organizatori ističu da je festival "Plivske omahe" zasnovan na ideji poticanja i promoviranja suživota različitih vjerskih i nacionalnih zajednica na području općine Jajce.

Kamen temeljac ovog festivala je kulturološki dijalog koji, kroz duhovnu glazbu, folklor, običaje, književne večeri i okrugle stolove, evocira građansku svijest u našem društvu, a fokus je i na informiranju mlađih naraštaja o bogatstvu različitosti.

"Okrugli stolovi, promocije knjiga i predavanja stručnjaka, zanimljiv su i poučan način upoznavanja raznolikih segmenata koji čine bh. društvo jedinstvenim. Ovom manifestacijom nedvojbeno je udaren pečat Jajcu kao kulturnom središtu dijaloga i tolerancije naše države", istaknuli su organizatori.

Na festivalu "Plivske omahe" sudjeluju eminentni zborovi i vokalni solisti koji izvode duhovne pjesme te istaknuti književnici, pisci i teolozi iz BiH i okruženja.

"Bitno je napomenuti da su zajednički nastupi osoba različitih nacionalnih pripadnosti i ostali sadržaji, kreirani na način da učimo i saznajemo o vjeri, tradiciji i običajima, kako bismo se međusobno više uvažavali i poštivali", naglasili su iz Doma kulture Jajce.

Festival "Plivske omahe" bit će održan od 24. do 30. travnja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Najavljeni 9. međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

Jajce: Otvoren poziv za bespovratna sredstva projekta 'Dijaspora Invest'

Trodnevna manifestacija Dani AVNOJ-a u Jajcu počinje 25. studenoga

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana