Bosna i Hercegovina     | 10.04.2019. 15:24 |

Pendeš prisustvovala otvorenju izložbe vojne industrije u Splitu - ASDA 2019

FENA Saopćenje

 

SPLIT/SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, predvođena ministricom odbrane Marinom Pendeš, prisustvovala je svečanom otvorenju Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije proizvođača naoružanja i vojne opreme ASDA 2019 (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference), koja se od 10. do 12. aprila održava u Splitu, Republika Hrvatska.

Nakon svečanosti otvorenja, delegacije su obišle izložbeni prostor ASDA-e 2019 u Spaladium Areni, a potom se uputile na demonstraciju zajedničkih vojno-sigurnosnih sposobnosti ASDA 2019.

Otvorenju ASDA, uz predstavnike firmi izlagača i organizatora, prisustvovali su potpredsjednik Vlade i ministar odbrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog štaba OSRH general zbora Mirko Šundov, ministri odbrane i načelnici glavnih štabova oružanih snaga partnerskih i prijateljskih zemalja, čelnici državnih i vojnih delegacija stranih zemalja te mnogobrojne visoke zvanice.

U sastavu delegacije, pored ministrice Pendeš, su zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević, komandant Komande za podršku generalmajor Marko Stojčić, te pomoćnik ministra odbrane za nabavku i logistiku Borislav Jezeraškić i zamjenik komandanta Komande za podršku brigadir Rusmir Mrković.  

Ovogodišnja ASDA je najveća do sada i već se po peti put održava u Splitu pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz podršku Ministarstva odbrane RH. Kao najveća izložba vojne opreme i naoružanja, postala je već tradicionalna manifestacija i tako se uvrstila u kalendar međunarodnih vojnih izložbi u svijetu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost A SDA

Špirić optužio Bošnjake da nisu za unutrašnji dijalog o krizi u BiH

Pendeš na ministarskom sastanku članica Američko-jadranske povelje u Tirani

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel