Ekonomija     | 11.04.2019. 15:10 |

Delegacija Privredne komore Indonezije u Komori Tuzla

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Kantonalnu privrednu komoru Tuzla danas je posjetila delegacija Komore Indonezije koja ovih dana boravi u posjeti Bosni i Hercegovini. Tom prilikom obje strane izrazile su spremnost za daljnjim nastavkom saradnje.

Predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla Nedret Kikanović tokom susreta sa Yunni Indrani  iz Privredne komore Indonezija predočio je strukturu privrede Tuzlanskog kantona.

Bilo je razgovora i o trendovima vanjskotrgovinske razmjene između Indonezije i Bosne i Hercegovine, načinima na koje se saradnja može unaprijediti u narednom periodu, te mogućnostima i realnim potrebama uključenja privrednih komora u jačanje privrednih odnosa.

Yunni se interesovala za mogućnost organizovanja poslovnih susreta i prezentacije privrede i projekata BiH u Indoneziji. Imajući u vidu da je njen boravak u Bosni i Hercegovini usko povezan sa učešćem na Festivalu savremene žene, razgovarano je i o prisustvu žena u privredi kao i značaju edukacije i promocije poduzetništva među mladim ženama, s ciljem pokretanja sopstvenog biznisa, saopćeno je iz Kantonalne privredne komore Tuzla.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo