Bosna i Hercegovina     | 11.04.2019. 19:33 |

Govedarica: Vidjet ću da li ću se ponovo kandidovati

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 11. aprila (FENA) – Glavni odbor Srpske demokratske strake (SDS) će 21. aprila u Istočnom Sarajevu razmatrati konačni tekst kriterija za unutarstranačke izbore.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica tvrdi da još nisu razgovarali o imenima kandidata za stranačkog lidera, kao i da će "vidjeti" da li će se on ponovo kandidovati.

- Nemamo još istaknutih kandidatura, jedna je bila najavljena, ali zvanično u stranku još nije došla ni jedna kandidatura - rekao je Govedarica novinarima, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a.

Predsjedništvo SDS-a je danas pružilo podršku njihovom članu i ministru sigurnosti BiH u tehničkom mandatu Draganu Mektiću, ali su naveli da nije stav SDS-a da BiH treba da uđe u NATO savez, čemu se protive.

Članove Predsjedništva SDS-a danas je, kako je kazao, šef kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Miladin Stanić obavijestio o nedavnom sastanku kod predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović o 9. januaru te smatraju da "dan RS treba da bude defisan posebnim zakonom, a ne kroz Zakon o praznicima".

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom