Bosna i Hercegovina     | 14.04.2019. 11:35 |

Završeni interetnički susreti 'U susret proljeću-Simply friends'

FENA Saopćenje

ZENICA, 14. aprila (FENA) - Interetnički susreti adolescenata i mladih „Jednostavno prijatelji - U susret proljeću" pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini,  započeli su smotrom Saveza izviđača grada Zenice gdje su podijeljena priznanja za najbolje jedinice u proteklom periodu kao i čvorovi za učesnike 57. klase Izviđačke škole za vodnike.

Nakon smotre otvoreno je tradicionalno takmičenje za mlađe izviđače i planinke. Na ovogodišnjem druženju učestvovalo je 35 ekipa iz 18 gradova, odnosno općina - Sarajevo, Mostar, Jablanica, Konjic, Stolac, Ilijaš, Prijedor, Banja Luka, Vareš, Tešanj, Zavidovići, Doboj-Istok, Nemila, Brčko, Niš (Srbija), Novi Pazar (Srbija), predstavnik Beograda i domaćin takmičenja Zenica.

Na državnom nivou pobjedu je odnijela ekipa „Kontraazimut“- OI „Igman 92“ Ilidža, drugi su bili „Alfa“ – OI „Mladost“ Ilijaš, dok je treća bila ekipa „Zabranjeno pušenje“ – Oi „Neretva“ Konjic.

Na gradskom nivou od 11 ekipa pobijedili su Plavi zmajevi – Oi „Lisac“ Zenica, drugi su bili Teletabisi 1 – OI „Smet“ Zenica dok je treću poziciju uzela ekipa Truperi – OI „Smet“ Zenica.

Prije proglašenja pobjednika ovogodišnjeg takmičenja, u Multiplexu ekrana Zenica je održana promocija CD-a sa šestog Festivala izviđačkih pjesama na kojem su pobjednicima Festivala i ostalim učesnicima dodijeljene nagrade i zahvalnice na učešću, saopćeno je iz Saveza izviđača grada Zenice.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

'Razgovoruša' mladih i vlasti 18. travnja u Širokom Brijegu

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Danas prvi dan proljeća

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu