Bosna i Hercegovina     | 15.04.2019. 08:10 |

Komšić: Armija RBiH najzaslužnija za opstanak države BiH

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku povodom obilježavanja 15. aprila – Dana Armije RBiH.

- Armija RBiH nastala je kao nužna potreba organizovanog otpora protiv agresije na Bosnu i Hercegovinu, koju su činile susjedne zemlje. Bila je jedina legalna i legitimna vojna formacija koja je branila ustavni poredak Republike BiH. Kroz svoju borbu zadržala je svoj multietnički i antifašistički karakter. Pred najezdom barbarizma i zločina obilježenih etničkim čišćenjem i genocidom, Armija RBiH borila se ujedno i za civilizacijske vrijednosti, poštujući ono što je zapisano u poveljama i konvencijama Ujedinjenih nacija, te je najzaslužnija za opstanak države Bosne i Hercegovine.

Na ovaj dan, treba se sjetiti svih onih pripadnika Armije RBiH koji su, braneći svoju državu, dali najviše što su mogli za nju. Dali su svoje živote, da bismo mi, danas, u miru mogli nastaviti borbu za opstojnost države. Države, čiji integritet i suverenitet još uvijek neki dovode u pitanje, i to oni kojima su borci Armije RBiH stali na putu.

Njihova  borba i žrtva nas obavezuje da u toj borbi ustrajemo. To je naš dug prema njima, koji nažalost više nisu s nama, ali i prema budućim generacijama - istakao je čestitci član Predsjedništva BiH Željko Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Komšić uputio telegram saučešća kralju Kraljevine Maroko nakon razornog zemljotresa

Komšić i Bećirović razgovarali sa Rosensaftom o holakustu i genocidu

Komšić: Čekamo prijedlog Bećirovića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo