Bosna i Hercegovina     | 15.04.2019. 12:16 |

Skaka u Washingtonu: Sarajevo prepoznaje nemjerljivu ulogu SAD-a u odbrani BiH

FENA Saopćenje

 

WASHINGTON/SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka rekao je u Washingtonu, tokom manifestacije u organizaciji Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu (ACBiH), da Bosna i Hercegovina i Sarajevo prepoznaju i cijene nemjerljivu ulogu Sjedinjenih Američkih Dražava u odbrani i izgradnji države.

- Zajednički promoviramo ujedinjenu, multietničku i demokratsku Bosnu i Hercegovinu. Sarajevo sa svojim crkvama, džamijama i sinagogama, srce je multietničke, multikulturalne i multireligijske zemlje. Stoga mi je bila čast da prisustvujem i podržim manifestaciju u organizaciji ACBiH u Whittemore House u Washingtonu - poručio je Skaka.

Priznanja za sve što su učinili za Bosnu i Hercegovinu, posebno na njenom putu ka stabilnoj državi koja stremi EU i NATO članstvu te ugledne organizacije dobili su senator John McCain (posthumno), ambasadorice Swanee Hunt i Maureen Cormack, general major Linda L. Singh, kapetanica Maida Kalic Zheng i dr. Mahira Tanović.

Na svečanosti su prisustvali i dužnosnici State Departmenta, odnosno Matthew Palmer, zamjenik državnog tajnika u Uredu za evropska i euroazijska pitanja zadužen za zapadni Balkan i Egejsko more čim su prijateljski i partnerski odnosi dodatno učvršćeni.

- SAD su odobrile projekt koji će nam omogućiti da do septembra 2020. godine Sarajevo očistimo od mina. To je projekt od vitalne važnosti. Posebno želim čestitati predsjednici ACBIH Ajli Delkić na istrajnom i nepokolepljivom radu u interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana - zaključio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, saopćeno je iz Grada Sarajevo. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HRS-a

U Washingtonu konferencija posvećena Srbima na Kosovu

Šef bh. diplomacije iz Washingtona: BiH je vraćena u fokus velikih svjetskih sila

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom