Sport     | 17.04.2019. 09:34 |

NBA - McCollum predvodio Blazerse do druge pobjede u seriji protiv Thundera

FENA Vanja Tolj

PORTLAND, 17. aprila (FENA) - Košarkaši Portland Trail Blazersa poveli su s 2:0 u seriji prve runde playoffa NBA lige protiv Oklahoma City Thundera.

Portland je upisao dvije domaće pobjede, a sinoć je bio bolji s uvjerljivih 114:94. Krajem treće četvrtine domaći košarkaši su imali visoku prednost, posljednji period utakmice nije donio bitnu promjenu u omjeru snaga na terenu.   

Ekipu za koju igra i povrijeđeni bh. centar Jusuf Nurkić, sinoć je predvodio CJ McCollum s 33 poena, osam skokova i pet asistencija, a Damian Lillard je dodao 29 poena. 

U timu Thundera istaknuo se Paul George s 27 poena. 
 
Denver Nuggetsi su došli do izjednačenja u seriji protiv San Antonio Spursa. Nakon uvodnog poraza, Nuggetsi su sinoć slavili na svom terenu sa 114:105.

Igrači Denvera su u ovom meču izrežirali nevjerovatan preokret, jer su dobili meč iako su gubili s 19 razlike. Krajem treće četvrtine Denver je gubio sa 78:59, ali do kraja meča postigao je 55, a primio 27 poena. 

Jamal Murray se "probudio" u odlučujućoj četvrtini, u kojoj je postigao 21 od svoja ukupno 24 poena. Srbijanski centar Nikola Jokić je imao učinak od 21 poena, 13 skokova i osam asistencija. 

U Spursima najefikasniji je bio DeMar DeRozan s 31 poena. 

Serija se nastavlja u San Antoniju, gdje Nuggetsi nisu dobili od 2012. godine.

Toronto Raptorsi su također došli do prve domaće pobjede i izjednačenja u seriji protiv Orlando Magica. Raptorsi su na krilima Kawhija Leonarda dobili sa 111:82. Leonard je postigao 37 poena, a Kyle Lowry 22.

Aaron Gordon je predvodio ekipu Magica s 20 poena. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta