Kultura     | 17.04.2019. 19:57 |

Centar Skenderija -Međunarodni sajam zvanično otvoren za ljubitelje knjige

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Prigodnim programom večeras je u Centru Skenderija zvanično otvoren 31. Međunarodni sajam knjige i 15. bijenala knjige.

Predsjednik Programskog savjeta Sajma Ibrahim Spahić istaknuo je bogat program u okviru te manifestacije iz oblasti kulture, spomenuo stvaraoce iz dijaspore koji izlažu na štandu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, te brojne institucije koje su pripremili različite programe.  

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo pozdravio je sudionike i goste Sajma te istaknuo trud što ga, zajedno sa TKD "Šahinpašić", ulažu da ta manifestacija bude što bolja i kvalitetnija.  

Članovi dramske sekcije Prve gimnazije čitali su tekstove književnika, bivši učenici Prve gimnazije Ive Andrića, Safvet-bega Bašagića, Isaka Samokovlije, Abdulaha Sidrana. Upriličeno je i sjećanje na akademika Tvrtku Kulenoviću.

Gosti zvaničnog otvaranja Sajma sjedili su večeras na stolicama na kojima su ispisane misli svjetskih autora.  

Ovogodišnji Međunarodni sajam knjiga i 15. bijenala knjige održava se od 17. do 22. aprila pod motom "Daruj knjigu", a organizator je Sarajevski sajam Centra Skenderija u saradnji s TKD "Šahinpašić". 

Osim promocije izdavačkih kuća, književnih djela i autora koji doprinose razvoju kulture i umjetnosti, programom je planiralo niz aktivnosti koje za cilj imaju obogatiti i osuvremeniti sadržaj sajma.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sarajevski sajam knjiga od 17. aprila domaćin izdavačima, autorima i čitaocima

'Moja riječ' moto 35. Međunarodnog sajma knjige od 17. do 22. aprila 2024.

Dodjelom nagrada u Sarajevu završen Međunarodni sajam knjiga i učila (VIDEO)

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'