Bosna i Hercegovina     | 18.04.2019. 13:17 |

ASA Banka se pridružila incijativi 'Očistimo grad za jedan dan'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - ASA Banka, u povodu Dana planete zemlje, pridružila se inicijativi 'Očistimo grad za jedan dan' te će ove subote zajedno sa uposlenicima i sarajevskim srednjoškolcima učestvovati u akciji čišćenja izletišta Barice.  

- 'Naša i snažna' slogan je Banke koji želimo prenijeti i na naše aktivnosti usmjerene prema promociji domaćih potencijala, prirodnog bogatstva i zdravog načina života. Planiramo organizovati niz akcija čišćenja i uređenja izletišta u gradovima u kojima poslujemo, te će te vrijednosti biti dio našeg strateškog opredjeljenja kad je u pitanju održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje - ističu iz Banke.

Dodaju da će u okviru podrške osigurati majice, rukavice, kese za smeće i svu potrebnu opremu za čišćenja, a nakon uspješne akcije i osvježenje za sve učesnike.

Kao vodeća domaća banka koja kroz svoje poslovanje vodi računa o potrebama građana cijele BiH, ASA Banka će nastaviti strateški raditi na promociji čiste i zdrave okoline.

Osim akcija čišćenja, u saradnji s Udruženjem Trash Hero Sarajevo i nadležnim institucijama, Banka će aktivno raditi na uređenju izletišta, te na svim lokacijama koje kroz tu inicijativu budu očišćene, postaviti kante za smeće i klupe da bi posjetioci mogli potpuno uživati u prirodnim bogatstvima naših izletišta.

ASA Banka je vodeća domaća banka u privatnom vlasništvu nastala kao spoj poduzetništva i višegodišnje tradicije bankarstva. Snaga Banke temelji se na domaćem kapitalu, a sa aktivom od oko 500 miliona KM i značajnim kreditnim portfoliem namijenjenim pravnim i fizičkim licima, ASA Banka nastoji biti oslonac razvoja privrede u BiH i unapređenja životnog standarda stanovništva.

- Kroz BH mrežu bankomata, koja je treća po veličina mreža u BiH, naši klijenti imaju mogućnost podizanja novca na više od 150 bankomata BH Mreže, i to bez naknade - poručuju iz ASA Banke.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počela akcija 'Za još ljepši Tomislavgrad'

Zenička policija pronašla i oduzela više od 1 kg opojne droge

MUPKS - U Novom Gradu pronađeno oružje i droga, uhapšen muškarac

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'