Bosna i Hercegovina     | 18.04.2019. 13:43 |

Vlada FBiH - Tekući transferi Ministarstvu za pitanja boraca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Vlada Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu donijela tri odluke o usvajanju programa utroška i kriterija raspodjele sredstava tekućih transfera neprofitnim organizacijama, utvrđenih budžetom Federacije BiH za 2019. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Prva odluka se odnosi na sufinansiranje izgradnje spomen-obilježja, uređenja mezarja i grobalja, u iznosu od 150.000 KM, od čega je 110.000 KM za sufinansiranje izgradnje spomen-obilježja, uređenje mezarja i grobalja i 40.000 KM kao interventna sredstva. Sredstva iz ove odluke bit će dodijeljena na osnovu javnog poziva, a isplata će biti izvršena jednokratno u visini odobrenog iznosa.

Za drugu danas donesenu odluku, za udruge proistekle iz posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata, iznos je 460.000 KM. Od ovog iznosa, 280.000 KM je za sufinansiranje programa rada saveza, organizacija i udruženja, 100.000 KM su sredstva koja će biti korištena za tradicionalno održavanje Sportskih igara Saveza RVI FBiH i HVIDR-e Mostar i 80.000 KM su interventna sredstva. Sredstva će biti dodijeljena na osnovu javnog poziva, a isplata će biti kvartalna.

Trećom odlukom odobreno je 395.000 KM Savezu logoraša BiH, Hrvatskoj udruzi logoraša Domovinskog rata u BiH i za IDA (istraživačko dokumentacione aktivnosti i zaštitu žrtava svjedoka genocida), za nastavak započetih programa i provedbu odluka MSP-a u Hagu. Sredstva iz ove odluke raspoređivati će se prema kriterijima utvrđenim za svaki program posebno.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'