Bosna i Hercegovina     | 18.04.2019. 15:15 |

Gradonačelnik Milić uručio službene značke inspektorima

FENA Saopćenje

BRČKO, 18. travnja (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić svečano je u četvrtak uručio 53 značke glavnim inspektorima, inspektorima i voditelju Inspektorata Brčko distrikta BiH Damiru Bulčeviću.

 Pritom je naglasio kako je od suštinske važnosti da inspektori budu prepoznatljivi po svom profesionalizmu kao i odgovornosti za važan posao koji obavljaju.

 "Ovo je simboličan čin uručenja prvih znački, ali ono što je za nas suštinski važno je da naši inspektori budu prepoznatljivi i po svom profesionalizmu, odgovornosti za jedan važan posao koji obavljaju", kazao je brčanski gradonačelnik.

 Istaknuvši kako su nadzori i kontrola nad zakonitošću rada tijela institucija Distrikta veoma važni, Milić je poručio kako se od zaposlenika u inspekcijama očekuje, prije svega, odgovornost u obavljanju svojih važnih poslova.

 Glavna inspektorica Odsjeka inspekcije poslovanja u Inspektoratu Brčko distrikta BiH Azijada Ibrahimović poručila je kako se današnjim uručenjem znački podiže razina i značaj Inspektorata.

 "Inspektori vrše nadzor nad primjenom propisa iz devetnaest upravnih oblasti i nema nijedne oblasti koja nije pokrivena u Distriktu", kazala je Ibrahimović, priopćila je Vlada Brčko distrikta.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu