Bosna i Hercegovina     | 19.04.2019. 15:28 |

Općina Centar Sarajevo čestitala Pesah i Uskrs

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - Načelnik Općine Centar u Sarajevu Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća  Karolina Karačić uputili su povodom Pesaha, velikog jevrejskog praznika proljeća i slobode, uime te Općine i u njihovo ime, najiskrenije i srdačne čestitke Jevrejima u Bosni i Hercegovini i predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju. 

Poželjeli su da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, radosti i miru, s nadom i vjerom u bolji zajednički život u uzajamnom razumijevanju, toleranciji i poštovanju.

Ta općina tradicionalno, umjesto upućivanja pojedinačnih čestitki povodom državnih i vjerskih praznika, uplaćuje donacije u humanitarne svrhe, navedeno je u saopćenju. 

Ajnadžić i Karačić uputili su također najiskrenije čestitke katolicima u BiH i nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću povodom velikog blagdana Uskrsa, uz želje za zajedničku bolju budućnost u uzajamnom poštovanju, razumijevanju, miru i toleranciji, kao i da dane blagdana provedu u dobrom zdravlju i radosti.

Umjesto pojedinačnih čestitki, Centar je povodom Uskrsa darovao 1.000 KM Javnoj ustanovi „Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić“, saopćeno je iz te općine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Čelnici Kantona Sarajevo uputili čestitku povodom Pesaha

KRUG 99 četitao Pesah - Dobro zdravlje, obiteljska sreća, komšijsko razumijevanje i ljudska pažnja

Krišto čestitala Pesah

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel