Bosna i Hercegovina     | 19.04.2019. 15:08 |

SBB: Podržat ćemo državničku i sigurnosno odgovornu inicijativu SDA

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine će podržati državničku i sigurnosno odgovornu inicijativu Stranke demokratske akcije (SDA) o poduzimanju recipročne mjere u Federaciji BiH ako vlasti Republike Srpske ne odustanu od namjere da ozakone formiranje rezervnog sastava policije, saopćeno je iz SBB-a. 

- U potpunosti podržavamo inicijativu SDA jer je ona državnički i sigurnosno primjerena onome što se negativno radi ili  želi uraditi u Republici Srpskoj. Politički establišment u RS-u treba shvatiti da jednostrani potezi neće proći bez adekvatnog i jedinstvenog odgovora patriotskih snaga u BiH. Uzgred, lično želim da vjerujem da će eventualni rezervni sastavi obje entitetske policije - ako se uopće formiraju - koristiti za povećanje sigurnosti svih građana BiH, odnosno da će one pomoći Graničnoj policiji BiH u rješavanju migrantskih talasa koje je vjerovatno nemoguće izbjeći i nije moguće zaustaviti izvođenjem pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu naše zemlje - citat je iz saopćenja.

Stoga je logično da će poslanici i delegati SBB-a na svim nivoima podržati inicijativu kolega iz SDA, navedeno je također u saopćenju.

Ova reakcija SBB odnosi se na najave iz SDA o mogućem poduzimanju recipročne mjere u Federaciji BiH ako vlasti Republike Srpske ne odustanu od namjere da ozakone formiranje rezervnog sastava policije u tom entitetu.   

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana