Bosna i Hercegovina     | 19.04.2019. 15:58 |

Izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza zbog trke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - U skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog održavanja međunarodne trke u subotu, 20. aprila od devet do 11 sati doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza.

Tako će se tramvajski saobraćaj odvijati preko okretnice Željeznička stanica, što znači da u funkciji neće biti tramvaji na relaciji Tehnička škola - Baščaršija - Tehnička škola.

Trolejbuske linije 102 Otoka - Jezero i 107 Dobrinja - Jezero bit će preusmjerene na Trg Austrije, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Gradski saobraćaj".

Autobuska linija Vijećnica - Dobrinja dijelom će mijenjati trasu i polazni terminal, te će polaziti s terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije - Vrbanja u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Linije koje polaze s terminala Dom Armije za Podhrastove, Bare, Koševsko brdo i Breku te linije koje polaze s terminala Park za Jagomir, Barice i Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u skladu sa situacijom na terenu utvrdit će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja uspostavit će se redovan režim rada.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zastoj u odvijanju trolejbuskog saobraćaja zbog oštećenja trolejbuske kontaktne mreže na Mojmilu

GRAS - U subotu izmjena režima saobraćaja zbog javnog okupljanja u ulici Hamdije Kreševljakovića

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta