Bosna i Hercegovina     | 19.04.2019. 18:39 |

BIF-Projekt uspostave servisa za dijasporu BiH i registratora dijaspore

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - Bosanski integracijski forum prezentirao je danas u Sarajevu projekt uspostave servisa za dijasporu Bosne i Hercegovine i registratora dijaspore.

Radi se o Bosna International Forum (BIF) projektu koji će zastupati sve njihove interese i potrebe u domovini, u svim segmentima i kroz podršku za sve potrebe, ostvariti obostranu komunikaciju između dijaspore i lokalnih zajednica kroz pravnu, finansijsku, projektantsku i druge službe koje će zastupati dijasporu u domovini.

Predsjednik organizacije Bosanski integracijski forum koji realizira projekt BIF i koordinator za saradnju s lokalnim zajednicama Hasib Hadžić kaže da je Bosna International Forum projekt, prvobitno ideja, nastala od bh. studenata širom svijeta s ciljem učiniti ovu državu boljom, ljepšom i ugodnijom za život.

Dosad je ostvarena komunikacija i uspostavljeni odnosi te potpisani memorandumi o suradnji s više od 30 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine.

Inicijalni  skup  2015. godine u Lintzu (Austrija) okupio je bh. uspješne ljude iz različitih sektora i segmenata društva koji žive širom svijeta, a nevladina organizacija Bosanski integracijski forum zvanično je osnovana prošle godine.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta