Bosna i Hercegovina     | 20.04.2019. 14:00 |

Akcija čišćenja i u Općini Stari Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Veliki broj građana, učenika i profesora Druge gimnazije i Gimnazije Obala učestvuju u akciji čišćenja izletišta Barice, u sklopu velike akcije "Očistimo grad za jedan dan" koja se realizira u cijelom Kantonu Sarajevo.

Kompletnu inicijativu je pokrenula neformalna grupa građana okupljena oko potrebe i ideje da sa svojim porodicama i prijateljima žive u čistom i urednom gradu.

Podršku je pružila i Općina Stari Grad, za dolazak učenika se pobrinuo GRAS, a odvoz tog otpada sa Barica će izvršiti KJKP "Rad", čiji su uposlenici također danas na Baricama.

Profesorica sporta iz Gimnazija Obala Belinda Begović smatra da je ta akcija odlična ideja.

- Ovo će jako dobro utjecati na svijest mladih da ne trebaju baciti otpad po gradu, pogotovo na jednom lijepom izletištu kao što su Barice. Nažalost mnogi nemaju tu svijest i vidimo mnogo otpada na svakom mjestu, tako da će ovo biti jedna odlična stvar za sve učenike - kazala je Begović i pohvalila odličan odziv svojih učenika koji su joj se sinoć do kasno u noć javljali i potvrđivali svoje učešće, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Grad Mostar organizira akciju čišćenja 'malih stepenica'

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta