Bosna i Hercegovina     | 20.04.2019. 18:44 |

Mladi košarkaši Realwaya na velikom turniru u Pesaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - U gradu Pesaro u Italiji koji je pobratim Općine Novi Grad i evropska prijestolnica sporta za ovu godinu, otvoren je jedan od najboljih košarkaških turnira u Italiji, u kojem učestvuje 150 ekipa i 2.000 mladih.

- KK Realway Sarajevo, koji je 2003. godine osnovan u našoj općini, danas će zaigrati u poznatoj dvorani košarkaškog kluba Scavolini, gdje će imati čast da kao učesnik turnira prezentira najveću košarkašku porodicu u BiH što Realway danas jeste, Općinu Novi Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, ali i našu državu Bosnu i Hercegovinu - saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Delegaciju na čelu sa općinskim načelnikom Semirom Efendićem primio je gradonačelnik Pesara Matteo Ricci u Gradskoj vijećnici, gdje je pred igračima i predstavnicima KK Realway rečeno da su ove godine Općina Novi Grad Sarajevo i Grad Pesaro postigli dogovor o proširenju dosadašnje saradnje i na oblast sporta.

Ta saradnja, istaknuto je, datira još iz ratnog perioda, kada je ovaj grad primio veliki broj djece bez roditelja, a prošle godine je potpisan ugovor kojim su grad Pesaro i Općina Novi Grad zvanično pobratimljeni.

Ovom prilikom, direktor KK Realway Nedim Džemić, u ime kluba zahvalio je gradonačelniku Matteu Ricciju i uručio mu prigodan poklon dres KK Realway.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

Gradonačelnik Brčkog prvim potezom otvorio 'Revijalni ekipni turnir u šahu'

Ekipa Tehnodom pobjednik turnira u fudbalu 'Hisense Cup 2023'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo