Kultura     | 20.04.2019. 20:49 |

Otvorena izložba fotografija 'Moving forward' Alexa Elene

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - U Umjetničkoj galeriji BiH večeras je otvorena izložba fotografija "Moving forward" Alexa Elene u okviru kulturološkog programa Modul Memorije 2019, segmenta Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

To je svojevrsna retrospektiva njegovih dosadašnjih radova i njegovog odnosa prema ljudima i svijetu, u kojima pokazuje da treba slaviti različitost, ljepotu i mir.

- Elena je jedan od aktera filma "Screem for me Sarajevo" i jedan od muzičara koji je 1994. godine, usred rata u BiH, došao u opkoljeno Sarajevo i u Bosanskom kulturnom centru održao koncert sa Bruceom Dickinsonom - rekao je direktor MESS-a i umjetnički direktor Modula Memorije Nihad Kreševljaković pred brojim posjetiteljima u Umjetničkoj galeriji BiH.

Važnost izložbe ogleda se u tome što prati ono što realizuju Modul Memorije – afrimacija ljubavi, empatije i slavljenje različitosti.

Cijeli prihod od prodaje fotografija bit će namijenjen za Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka" budući da je želja autora Alexa Elene učiniti svijet boljim s jedinstvenom namjerom učenja i primjenjivanja tog znanja.

Još od djetinjstva pokretačka sila njegove znatiželje bilo je, kako je poručio, "nastaviti dalje".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Izložba 'Andrej meets a flower' sutra u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom