Sport     | 20.04.2019. 20:54 |

Ubjedljivo vodstvo Željezničara nakon prvih 45 minuta susreta sa Krupom

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Nogometaši Željezničara vode protiv Krupe sa 3:0 nakon prvih 45 minuta utakmice 27. kola Premijer lige BiH.

Golove su postigli Damir Sadiković u 30., Mladen Veselinović u 33. i Sulejman Krpić u 42. minuti.

Igrači Željezničara "mučili" su se prvih pola sata, s obzirom na to da nisu uspijevali organizirati ozbiljniji napad. Gosti iz Krupe na Vrbasu uspješno su odolijevali svim napadima, a u nekoliko navrata su ozbiljno ugrozili gol domaćeg tima iz brzih kontranapada, a u pojedinim trenucima bolje stajali na terenu. 

Ipak, u 30. minuti, nakon greške golmana Krupe Mateja Markovića, domaći dolaze u vodstvo. Markovi je uhvatio loptu izvan svog šesnaesetrca, sudija je dosudio slobodan udarac za Željezničar, a Sadiković sa 17 metara oštrim prizemnim udarcem šalje loptu u gol. 

Samo tri minute kasnije Veselinović je eurogolom sa više od 25 metara udvostručio prednost svog tima. Igra Krupe se u tim trenucima potpuno raspala, pa je Veselimović mogao još dva puta da se upiše u strijelce, ali nije bio precizan. Ipak, u 42. minuti "plavi " sa Grbavice dolaze do trećeg pogotka. Veći dio posla udradio je Sinan Ramović koji je pretrčao pola terena i uposlio Krpića koji sa desetak metara preciznim udarcem pogađa gol. 

Susret na stadionu Grbavica prati oko 2000 gledalaca, a sudi Sabrija Topalović iz Zenice.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta