FENA biznis     | 22.04.2019. 11:54 |

Podrška Addiko banke mobilnom timu Udruženja "Dajte nam šansu"

FENA Saopćenje

Potpisivanjem memoranduma o saradnji ozvaničen je nastavak višegodišnje saradnje Addiko banke i Udruženja "Dajte nam šansu" iz Sarajeva, u okviru kojeg djeluju servis centri za podršku porodicama djece/osoba s poteškoćama/invaliditetom. Addiko banka će u tokom ove godine finansirati dio troškova mobilnog tima Udruženja, dok će zaposlenici banke dati svoju podršku radu udruženja kroz volonterski rad.

" Udruženje 'Dajte nam šansu' je zaista specifično po vrsti usluga koje pruža, obzirom da se bavi kompletnom porodicom, a ne samo djecom sa poteškoćama u razvoju. Smatramo da su njihove aktivnosti od velikog društvenog značaja, te smo se odlučili pružiti podršku njihovom radu. One ćemo godine participirati u troškovima mobilnog tima", istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank dd Sarajevo.

“Naša saradnja sa Addiko bankom na institucionalnom nivou započela je prije tri godine. Prije toga smo sarađivali sa zaposlenicima Addiko banke kroz njihov volonterski rad, koji će u naredom periodu biti intenziviran. Želimo se zahvaliti Addiko banci na dosadašnjoj saradnji, jer uvijek iznova pokazuju veličinu svoje uloge u zajednici kroz društveno odgovorne aktivnosti", istakla je Ines Kavalec, predsjednica Udruženja "Dajte nam šansu".

Ova će saradnja biti realizovana u okviru projekta Addiko Cares, koji Addiko banka provodi već treću godinu zaredom, a koja podrazumijeva volonterske aktivnosti zaposlenika koje Banka finansijski podržava. U okviru projekta zaposlenici volontiraju u različitim institucijama i organizacijama, dok Banka obezbjeđuje finansijsku podršku za te institucije ili udruženja.

Srdačan pozdrav,

Emir Jildizlar
Menadžer korporativnih komunikacija
Corporate communication manager

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
T + 387 (0)33 755 783, M +387 61 491 899
emir.jildizlar@addiko.com
addiko.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Addiko Bank Sarajevo pridružila se projektu USAID Turizam

Addiko Bank Sarajevo slavi 6. rođendan i poklanja prvu ratu kredita

Saradnja Addiko Bank Sarajevo i ZEOS Eko – sistema u upravljanju elektronskim otpadom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo