Stranačke aktivnosti     | 23.04.2019. 19:13 |

Saopćenje za javnost KO SDA HNK

FENA Saopćenje

 Klub SDA u Skupštini HNK povodom netačnih navoda kolega iz Kluba HDZ BiH/HNS oglašava se saopštenjem:

Zastupnici Kluba Hrvata u Skupštini HNK današnjim navodima na press konferenciji izvršili su klasičnu zamjenu teza, iako su svjesni da u ovom trenutku nije moguće na zakonit način sazvati sjednicu Skupštine. Da bi Skupština mogla raditi, mora biti sazvana, a prema Poslovniku o radu Skupštine HNK jedini ovlašteni za sazivanje sjednice je predsjedavajući kojeg u ovom trenutku zbog opstrukcije Tomislava Martinovića nemamo.

Političkim dogovorom SDA HNK i HDZ BiH – Kantonalni odbor HNK jasno je definisano da predsjedavajućeg predlaže Stranka demokratske akcije. SDA je predložila Šerifa Špagu, a zamjenik predsjedavajućeg Tomislav Martinović nedavanjem saglasnosti odbija sprovesti u djelo spomenuti politički dogovor, koji će omogućiti funkcionisanje i rad Skupštine.

Imenovanjem predsjedavajućeg Skupštine stekli bi se uslovi za sazivanje i zakonit rad Skupštine što Klub SDA u potpunosti podržava.

 

KLUB SDA U SKUPŠTINI HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'