Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost KO SDA HNK

Saopćenje

 Klub SDA u Skupštini HNK povodom netačnih navoda kolega iz Kluba HDZ BiH/HNS oglašava se saopštenjem:

Zastupnici Kluba Hrvata u Skupštini HNK današnjim navodima na press konferenciji izvršili su klasičnu zamjenu teza, iako su svjesni da u ovom trenutku nije moguće na zakonit način sazvati sjednicu Skupštine. Da bi Skupština mogla raditi, mora biti sazvana, a prema Poslovniku o radu Skupštine HNK jedini ovlašteni za sazivanje sjednice je predsjedavajući kojeg u ovom trenutku zbog opstrukcije Tomislava Martinovića nemamo.

Političkim dogovorom SDA HNK i HDZ BiH – Kantonalni odbor HNK jasno je definisano da predsjedavajućeg predlaže Stranka demokratske akcije. SDA je predložila Šerifa Špagu, a zamjenik predsjedavajućeg Tomislav Martinović nedavanjem saglasnosti odbija sprovesti u djelo spomenuti politički dogovor, koji će omogućiti funkcionisanje i rad Skupštine.

Imenovanjem predsjedavajućeg Skupštine stekli bi se uslovi za sazivanje i zakonit rad Skupštine što Klub SDA u potpunosti podržava.

 

KLUB SDA U SKUPŠTINI HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.