Bosna i Hercegovina     | 24.04.2019. 08:08 |

U parlamentu RS-a danas odluka o razmatranju stanja bezbjednosti u RS-u

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 24.aprila (FENA) - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) trebalo bi da bude nastavljena danas, a prethodno će parlamentarni Kolegij odlučiti o terminu održavanja posebnog u vezi sa stanjem bezbjednosti u tom bh. entitetu.

Poslanici su jučer osudili ubistvo policajca u Prijedoru i uspješnog privrednika Slaviše Krunića i njegovog vozača u Glamočanima kod Banje Luke te zatražili da što prije bude razriješen taj slučaj.

Skupštinski odbor za bezbjednost trebalo bi da pripremi informaciju o stanju bezbjednosti u RS-u i odluči ko će učestvovati u njenom kreiranju.

Predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović je rekao da je dogovoreno da se danas, u nastavku 4. redovne sjednice Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji razmatraju naknadno, odnosno iza osme tačke dnevnog reda.

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović, ubijeni su prije dvije večeri u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS-a je uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milanovića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.

U okviru istrage, u Sanskom Mostu su uhapšeni i braća Nermin i Armin Ćulum te predati policiji RS-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo