Stranačke aktivnosti     | 24.04.2019. 09:24 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Kome je smetao Banjalučanin Slaviša Krunić?
Platforma za progres izražava najdublje saučešće porodici i prijateljima brutalno ubijenog Slaviše Krunića i njegovog kolege Žarka Pavlovića.
Jasno je da naručioci i počinitelji ovoga nedjela žele strahom ušutkati sve one koji se svojim djelima i riječima opiru političkom i bilo kakvom jednoumlju u Bosni i Hercegovini.

Platforma za progres poručuje da je mnogo puta u historiji čovječanstva dokazano da svaka diktatura dugoročno propada. Diktatori se ne pamte uopšte ili se pominju po zlu, a članovi vlastitih porodica ih se stide.
Žrtve poput gospodina Krunića ostaju simboli slobode, pravde, dostojanstva i odbrane ljudske časti. Sile dobra uvijek su i svuda u većini i, u konačnici, uvijek pobjeđuju sile mraka, jednoumlja i zla.

Svako podgrijavanje atmosfere bezvlašća, nekažnjivosti, neslobode i straha činjenjem ili nečinjenjem lokalnih moćnika doprinosi opštoj nesigurnosti svih građana Bosne i Hercegovine. Takva atmosfera prija samo onima koji od nje imaju lične koristi, koje životi i dobrobit građana Bosne i Hercegovine ne interesuju.

Takvih nema mnogo, svakako nisu većina, ali trenutno upravljaju polugama političke i ekonomske moći u našoj zemlji i čine sve da stanje nesigurnosti i anarhije što duže potraje.
Vjerujemo u kapacitet časnih građana Bosne i Hercegovine da se svim legalnim sredstvima odupru bezvlašću, apatiji i destrukciji ljudskog života i dostojanstva.

Vjerujemo u bosanski inat, koji nikada nije, a neće ni sada dozvoliti da sile koje se opiru pravdi i istini dugoročno prevladaju. Vjerujemo u časno naslijeđe naših bosanskih predaka, koje nas je naučilo hrabrosti, strpljenju, čestitosti i dostojanstvu.

Počivajte u miru, dobri čovječe Slaviša Kruniću! Pamtićemo Vaše riječi i dobra djela i po dobru Vas pominjati.    

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu